Zet jezelf in goed daglicht

Zet jezelf in goed daglicht

Uit Amerikaans onderzoek van 11.4 miljoen meningen over 552.000 foto's is gebleken dat er wel degelijk een relatie is tussen het tijdstip en de aantrekkelijkheid van een foto.

Relatie aantrekkelijkheid en moment van de foto

Opmerkelijk dat foto's van zowel 's morgens als 's avond een betere score krijgen. Ook foto's na middernacht scoren goed maar we vermoeden dat het hier eerder gaat om leuke moment foto's.

Nu we weten wanneer foto's het aantrekkelijkst zijn kunnen we dat relateren aan het moment van de dag, meer bepaald het daglicht.

Swipe Right aantrekkelijk daglicht

Bovenstaande grafiek toont de positie van de zon in de tijd. We zien dat foto's aantrekkelijker zijn bij zonsopgang en zonsondergang. Onze professionele fotografen noemen dit ook wel het "gouden uur".

Het komt er op neer dat de zon op dat moment laag boven de horizon staat waardoor de zonnestralen langer door de atmosfeer schijnen. Je krijgt dus wat minder licht maar ook indirect licht van de lucht wat resulteert in een natuurlijke gloed die je er aantrekkelijk doet uit zien met dus meer kans op Swipe Right!